Kütüphanemiz Bu Hafta Kullanıma Açılıyor

Okul kütüphanemiz bu hafta kullanıma açılıyor.

18.09.2022 134

18-09-2022          KÜTÜPHANE KURALLARI

1. Yiyecek ve içecek ile kütüphaneye girilemez.

2. Kütüphane içerisinde başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşulmaz ve grup çalışması yapılmaz.

3. Kütüphanede bulunan materyaller ödünç işlemi yapılmadan kütüphane dışına çıkarılmaz.

4. Öğrenciler ödünç aldığı kitabı en geç 14 gün süre içerisinde iade etmelidir.

5. 14 gün süre içerisinde kitabı bitiremeyen öğrenci kütüphane sorumlusundan süreyi uzatmasını isteyebilir.

6. Öğrenciler ödünç aldıkları kitapların sürelerini en çok 1 kez uzatabilirler.

7. Ödünç aldığı kitapların gecikme süresi toplam 14 güne ulaşan öğrenci 3 gün süreyle kütüphaneden yararlanamaz.

8. Ödünç alınan kitap zarar gördüğü ya da kaybolduğu takdirde, okuyucudan aynı kitabı temin etmesi, temin edilemediği durumlarda ise kütüphanenin belirleyeceği 2 adet kitabı kütüphaneye almaları gerekmektedir. Aksi halde öğrenci kütüphaneden ödünç kitap alamaz.

9. Öğrenciler, kütüphaneden başkası adına kitap alamaz, aldığı kitabı bir başkasına ödünç veremez.

10. Kütüphaneyi kullanmak isteyen sınıfların herhangi bir karışıklık olmaması için sınıf öğretmenleri gözetiminde ve kütüphane sorumlusundan izin alınması gerekmektedir.

11. Kütüphane bilgi kaynaklarına ve eşyalarına (bilgisayar, masa, sandalye, vb.) herhangi bir şekilde zarar veren öğrenciler hakkında gerekli işlem yapılır.

12. Başvuru kitapları (ansiklopedi, sözlük, atlas vb.) ödünç verilmemektedir.